top of page
  • Writer's picturejuliaw650

A Stone Study


This new home in Oregon WI is two story and has about 4,000 sq ft of heated space. The main level features a custom library room clad in burnished thin masonry veneer. Burnished masonry is manufactured by grinding away the top surface of a block face to reveal the aggregate mixture within the stone product. It can be polished to create a smooth and shiny surface, mimicking the look of a natural stone like granite for a fraction of the cost. The use of a sealer further enhances the stone's natural color and textures. The use of stone at the library room highlights this unique space.

The asymmetrical massing of the home is unified with low pitch hipped roofs. The vertical facade elements create rhythm which is expressed through the change in materials. Vertical casement windows take advantage of the views of the surrounding landscape while also bringing natural light into the home.

Comentarios


bottom of page